We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

18 maart 2016 22:38

Rutte tegen vluchtelingen: blijf thuis

Premier Rutte heeft een oproep gedaan aan vluchtelingen die overwegen de oversteek naar Europa te maken.. "Doe het niet", zei Rutte. "Je neemt levensgevaarlijke risico's en komt onderaan de lijst."

De premier sprak de pers toe na een eurotop in Brussel. Daar werd een deal gesloten met Turkije over het terugnemen van illegale vluchtelingen. Het akkoord moet zorgen dat het voor vluchtelingen onaantrekkelijk wordt om de oversteek van Turkije naar Griekenland te wagen.

 

 

#Blijfthuis
De boodschap van Rutte was dat vluchtelingen de gevaarlijke oversteek beter niet kunnen maken en thuis moeten blijven. Dat laatste komt de premier op veel kritiek te staan. Onder de hashtag #blijfthuis drijven Twitteraars de spot met zijn uitspraak. Er zijn ook veel woedende reacties:

 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws