Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

25 april 2016 09:31

'PVV'er Heemels leefde in luxe dankzij partijkas'

Een reisje naar New York, shoppen bij de Mediamarkt en het lidmaatschap van voetbalclub FC Köln. Het was al bekend dat Michael Heemels 175.000 euro had gestolen uit de PVV-partijkas. Nu is duidelijk waar dat geld naartoe is gegaan.

Limburgse media hebben het onderzoek van een account naar de uitgaven van Heemels ingezien. Hij was naast fractievoorzitter van de PVV in Limburg ook woordvoerder van PVV-leider Geert Wilders. Het onderzoek is gedaan in opdracht van de PVV Limburg. 

Problematisch drugs- en drankgebruik
In februari biechtte Heemels al op dat hij door problematisch drugs- en drankgebruik financiële misstappen heeft begaan. In een verklaring zei de PVV'er dat het het gebruik 'in belangrijke mate' was toegenomen ter verwerking van stress en werkdruk. Hij stapte begin februari al op als fractievoorzitter. 

De portemonnee van Heemels kende dankzij het belastinggeld geen bodem, schrijft Dagblad De Limburger. De PVV-pinpas zou onder meer zijn gebruikt in de Mediamarkt, Saturn, Hilton Wenen, Siebel Juewelers en bij de Gall & Gall. Heemels en zijn advocaat hebben nog niet gereageerd op het rapport. 

Topnieuws