Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

07 maart 2016 13:22

PvdA'ers keren zich tegen Samsom: 'Hij maakt de partij kapot'

Een groep PvdA'ers roept partijleider Diederik Samsom op om zijn functie neer te leggen. Ze noemen zich de 'sociaaldemocratische beweging binnen onze Partij van de Arbeid'.

De leden hebben de oproep geplaatst op de website Linksom!. Ze roepen andere prominenten op om zich bij hen aan te sluiten. Zo schrijft Sander Terphuis dat Samsom 'de partij kapotmaakt'. Hij refereert daarbij aan de nieuwste peiling, waarin de PvdA acht zetels haalde. Jacques Monasch, Tweede Kamerlid en oud-campagnestrateeg van de partij, deed die oproep al eerder. 

Geloofwaardigheid geschaad
Terphuis zegt dat de geloofwaardigheid van de PvdA ernstig wordt geschaad door het gedrag van Samsom. Zo kwam Samsom met een plan voor een luchtbrug voor vluchtelingen en liet hij dat dezelfde dag nog varen.

 

Linksom! wordt door zo'n 100 belangrijke leden binnen de partij gesteund, zeggen de initiatiefnemers. De beweging werd al een jaar geleden in het leven geroepen om de koers van de partij aan de kaak te stellen, maar de initiatiefnemers vinden dat er 'nog steeds niks is veranderd'. "Nu komt de tijd om je kandidaat te stellen."

De jongerenafdeling van de PvdA, de Jonge Socialisten, zijn niet gecharmeerd van de actie. "Voorspelbaar en goedkoop", twitterde de club.

Meer op rtlnieuws.nl:
Historisch dieptepunt PvdA in peiling De Hond

Topnieuws