Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
VW sjoemelde met tests

Dijsselbloem: geen extra belasting voor eigenaren sjoemeldiesels

29 september 2015 16:43 Aangepast: 29 september 2015 17:42
Beeld © ANP

De belastingdienst gaat geen extra belasting heffen voor diesels van Volkswagen waar mee gesjoemeld is om de testresultaten naar beneden te krijgen. Dat zegt minister Dijsselbloem van Financiën tegen RTL Z.

"Bedrogen burgers hoeven niet terug te betalen aan de fiscus", reageerde Dijsselbloem op het dieselschandaal. "De burger gaat geen naheffing krijgen." 

Leaserijders die vreesden dat ze alsnog een hogere bijtelling moeten betalen vanwege de fraude met sommige dieselmotoren van het Volkswagenconcern, kunnen dus opgelucht ademhalen. De hoogte van de bijtelling wordt mede bepaald door de uitstoot van auto's, hoe minder uitstoot hoe lager de bijtelling. Nu blijkt dat Volkswagen apparatuur in sommige van haar dieselmotoren inbouwde die testapparatuur om de tuin leidde, bestond de vrees dat automobilisten met de verdachte types voor een hogere bijtelling aangeslagen zouden worden.

Volkswagen maakte vandaag bekend alle 11 miljoen auto's terug te roepen naar de fabriek, om de illegale software te vervangen. Volkswagenimporteur Pon besloot gisteren de verkoop van auto's met de verdachte Euro5-motoren op te schorten, onduidelijk is hoeveel er van deze auto's in Nederland verkocht zijn.

Bekijk hier het hele gesprek met minister van Financiën Dijsselbloem:

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore