Ga naar de inhoud
Tweede Kamerverkiezingen

Caroline van der Plas (BBB): 'Nooit concreet gesproken met Omtzigt over samenwerking'

Van der Plas: 'Omtzigt en ik hebben wel besproken dat ik hem als premier wilde'

01:10

Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas hebben nooit concreet gesproken over samenwerking. Dat zei de BBB-leider in de RTL-verkiezingsserie De Lijsttrekkers. Van der Plas drong er wel bij Omtzigt op aan om te praten over samenwerking, maar 'die afspraak werd steeds afgezegd'.

"Ik heb Pieter een aantal keren gezegd dat ik het wilde", zei Van der Plas tegen politiek verslaggever Floor Bremer in het RTL Ontbijtnieuws. "Kunnen we samen iets gaan doen? Maar de afspraak werd steeds afgezegd."

Daarna kwam Omtzigt met zijn eigen partij. Dat vindt Van der Plas ook niet erg. "Met Pieter kan ik goed overweg. En ik ben blij dat Pieter heeft gezegd dat hij ook met BBB in een coalitie wil samenwerken."

Van
Lees ook:
Van der Plas was verrast door wachtgeld Keijzer: 'Heb er niet bij stilgestaan'

Geen doorrekening CPB

Van der Plas reageerde in De Lijsttrekkers ook op het verwijt dat BBB de plannen niet financieel laat doorrekenen door het CPB. Iets wat andere partijen wel doen.

"Wij laten het zelf ook doorrekenen. En wij laten ook zien wat plannen op lange termijn opleveren. Als je alleen uitgaat van kosten en niet van wat het oplevert, ga je alleen pleisters plakken."

Van der Plas vindt het belangrijk dat duidelijk wordt wat de plannen op lange termijn doen, en dat zou voor haar partij belangrijker zijn. "Zij rekenen het wel door tot een jaar of vier, maar niet wat het oplevert voor de langere termijn, 10 tot 20 jaar, en dat moeten we doen."

Van der Plas over kritiek niet doorrekenen plannen BBB: ‘Gaat ook om wat het op de lange termijn oplevert’

02:52

Peilingen

Het CPB komt vandaag met de doorrekening van de cijfers van andere politieke partijen. Daardoor wordt duidelijk wat de plannen betekenen voor het huishoudboekje van Nederland. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de doorrekening van BBB komt, zegt Van der Plas. "Deze week, denk ik."

Over de peilingen zegt Van der Plas, waarin BBB iets lijkt teruggezakt, zich geen zorgen te maken. "We staan op 10 tot 14 zetels. Geen enkele partij met 1 zetel in de Kamer staat er zo voor."

Alles over de Tweede Kamerverkiezingen

Wil je meer weten over de verkiezingen van 22 november? 

Kijk dan op onze speciale pagina rtlnieuws.nl/verkiezingen