Ga naar de inhoud
Belediging, smaad en laster

Soumaya Sahla doet aangifte tegen neef van Frits Bolkestein

Soumaya Sahla Beeld © ANP

Soumaya Sahla, de voormalig adviseur van de VVD, doet aangifte tegen Martijn Bolkestein wegens belediging, smaad en laster. Dat maakt haar advocaat bekend. De aangifte volgt op een artikel in HP/De Tijd waarin Bolkestein onder meer stelt dat Sahla geld zou hebben 'ontfutseld' van de hoogbejaarde en zieke oud-VVD-leider Frits Bolkestein.

De familie Bolkestein stelt dat het in totaal om 85.000 euro ging. Sahla laat in een verklaring weten dat Frits Bolkestein haar promotietraject sponsorde tussen 2018-2021, maar noemt het een privékwestie die 'niet in het publiek domein thuishoort'. "Mijn financiële administratie is bij de overheid bekend", stelt Sahla. "Dus ook het feit dat Frits Bolkestein mij sponsorde."

VVD
Lees ook:
VVD royeert Soumaya Sahla om 'ontfutselen' geld Bolkestein

"De lasterlijk en smadelijke aantijgingen in het artikel HP de Tijd hebben mij diep geschokt", stelt Sahla. "Voor mij is Frits als een vader en rolmodel waar ik veel van geleerd heb en waar ik heel veel aan te danken heb. Door Frits heb ik een ongelofelijke ontwikkeling doorgemaakt en inzichten verkregen. Daar zou ik nooit misbruik van maken."

Partijlidmaatschap opgezegd

De VVD heeft het partijlidmaatschap van Sala 'met onmiddellijke ingang' opgezegd. "Wij hebben contact gehad met de familie [Bolkestein] en de juistheid van het bericht vastgesteld", schreef de VVD in een verklaring op de website.

VVD-voorzitter Eric Wetzels zei daarover: "Wij hebben als partij mevrouw Sahla een tweede kans gegeven, wat niet altijd eenvoudig was gezien haar veroordeling voor terrorisme. Nu blijkt dat zij ons erelid Frits Bolkestein grote geldbedragen heeft ontfutseld in een voor hem kwetsbare periode.

Sahla stelt dat Frits Bolkestein in het artikel als handelingsonbekwaam wordt neergezet in de tijd dat hij Sahla's promotietraject sponsorde. "Dit is feitelijk onwaar", stelt Sahla.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update