Ga naar de inhoud
Algemene Politieke Beschouwingen

Tweede Kamer wil hoger minimumloon, maar niet iedereen is daar blij mee

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Het is een van de uitkomsten van de Algemene Politieke Beschouwingen: een Kamermeerderheid wil dat minimumloon volgend jaar met 1,7 procent omhoog gaat. Dat is goed nieuws voor honderdduizenden mensen die een minimumloon krijgen, maar toch is niet iedereen er blij mee.

Hoe hoog is het minimale loon eigenlijk?

Elke werknemer in Nederland van 21 jaar of ouder heeft recht op het wettelijk minimumloon. Dit is het minimale bedrag dat je moet ontvangen als je werkt. Het minimumloon is nu 12,79 euro bruto per uur.

Volgens de laatste cijfers hebben 439.000 mensen (CBS, cijfer uit 2022) een minimumloon. De helft daarvan is jonger dan 25 jaar.

Is dat veel vergeleken met de rest? 

Als je het vergelijkt met omliggende landen zitten we qua hoogte van het minimale loon in de middenmoot, zegt hoogleraar economie Alfred Kleinknecht. "In Zwitserland is het bedrag dubbel zo hoog, maar als je ons minimum vergelijkt met Oost-Europa, zitten we weer een stuk hoger."  

GL-PvdA
Lees ook:
GL-PvdA en ChristenUnie willen samen begroting voor miljarden vertimmeren

Wat wil de politiek?

Een Kamermeerderheid (GroenLinks-PvdA, ChristenUnie, PvdD, DENK , PVV VOLT en Den Haan) wil het wettelijk minimumloon verhogen met 1,7 procent, bovenop de verhoging die vanaf januari al in het vat zat. Het minimumloon zou in januari al stijgen van 12,79 naar 13,27 euro per uur. Door de Kamermotie komt daar nog eens 22 cent bij. 

Toch is niet iedereen er even blij mee. Zoals de VVD. De liberalen maken nu liever een andere keuze en willen meer geld voor de middeninkomens. En ook de werkgevers zijn tegen. 

Wat zijn de effecten van de verhoging?

Goed om te weten: het minimumloon is gekoppeld aan de uitkeringen. Dus: als het minimumloon omhoog gaat, stijgen de uitkeringen (bijstandsuitkering en de AOW) automatisch mee. Kleinknecht: "Het is in ons land zo geregeld dat de uitkeringen gekoppeld zijn aan het minimumloon. En daardoor is een verhoging  een ingrijpende maatregel."

Werkgeversorganisatie VNO-NCW is tegen een verhoging. "Zij stellen dat een stijging van het minimumloon gevolgen heeft voor de bedrijven. Die zijn meer geld kwijt want arbeid wordt duurder. En het gevolg zou dan zijn dat de bedrijven de kosten doorvoeren in hun producten. Maar als bedrijven daarmee niet uit kunnen, zouden ze hun werkgelegenheid kunnen gaan verlagen. Of erger nog: failliet gaan." 

Kleinknecht stelt overigens grote vraagtekens bij deze zorgen. "Meerdere actuele wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de impact op de werkgelegenheid best klein is. Of zelfs helemaal niet."

Minimumloon
Lees ook:
Minimumloon met 1,7 procent omhoog en extra kinderopvangtoeslag in 2024

Wat zijn de voordelen?

Er zijn ook voordelen. Allereerst natuurlijk voor al die mensen die afhankelijk zijn van het minimumloon. Denk aan laaggeschoolden of jongeren; het gaat toch al snel om een groep van ruim 400.000 mensen. 

"En je creëert een reinigingseffect. De slechtere bedrijven aan de onderkant van de markt zullen hun business model moeten herzien, hun kwaliteit verbeteren, moderniseren of anders maar ophoepelen. Een hoger minimumloon verhoogt dus de kwaliteit van het ondernemerschap."

Beroepen met relatief veel minimumloonbanen

-Pakketbezorgers 

-Horecapersoneel 

-Aspergestekers, aardbeienplukkers en andere medewerkers in de landbouw

-Fabrieksmedewerkers

-Bagagepersoneel bij luchthavens.

Bron: RTL Nieuws