Ga naar de inhoud
Vanwege oude tweet

Woordvoerder Pieter Omtzigt stapt binnen paar uur weer op

Onno Aerden Beeld © ANP

De nieuwe woordvoerder van Pieter Omtzigt is binnen een paar uur opgestapt. Een oude tweet is de oorzaak van zijn snelle vertrek.

Onno Aerden, ooit VVD-kandidaat voor de Tweede Kamer, liet vanmorgen weten te beginnen als woordvoerder van Omtzigt. "Zo veel zin om vanaf vandaag het woordvoerderschap op me te nemen", schreef hij. Enkele uren later is de betrekking alweer voorbij. Er doken oude tweets op van Aerden waar hij de BBB een 'gezwel' noemt.

Nicolien van Vroonhoven, woordvoerder van Nieuw Sociaal Contract (NSC), zegt tegen RTL Nieuws dat de oude tweet inderdaad de reden is van het vertrek. "We hadden deze tweet niet gezien. De toon en woordkeuze van zijn tweet past niet bij NSC. Het is een dure les, in het vervolg zullen ze scherper op dit soort dingen letten."

In een reactie zegt Omtzigt tegen RTL Nieuws dat hij geschrokken is van de oude tweets. "Je kunt het op een respectvolle manier behoorlijk met elkaar oneens zijn, dat is geen enkel probleem en hoort ook bij de politiek, maar daar hoef je geen woorden als 'gezwel' bij te gebruiken."

Volgens Omtzigt laten de laatste jaren zien wat het doet met politici en hun gezinnen als zij 'op een verkeerde manier' bejegend worden.

Omtzigt over opgestapte woordvoerder: past niet bij waarden die wij willen uitstralen

01:12
Omtzigt over opgestapte woordvoerder: "Past niet bij waarden die wij willen uitstralen."

Op X, voorheen Twitter, schrijft hij dat zijn oude woordvoerder, zijn woordvoerder blijft.