Ga naar de inhoud
Op kieslijst BBB

Geen woede bij Eerdmans om overstap JA21'ers naar BBB: 'Succes ermee'

Eerdmans en Pouw-Verweij in de Kamer, met op de voorgrond Van der Plas. Beeld © ANP

JA21 heeft vanaf vandaag nog slechts 1 zetel in de Tweede Kamer in plaats van 3. Dat komt door de overstap van de voormalige JA21'ers Nicki Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink naar BBB. Het enige overgebleven JA21-Kamerlid, Joost Eerdmans, is desondanks niet verbitterd. "Ik wens ze succes."

Pouw-Verweij en Eppink sluiten zich, net als PVV-Kamerlid Lilian Helder, per direct aan bij de BBB-fractie in de Tweede Kamer. Bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november zullen zij ook op het stembiljet staan voor de BBB. Net als oud-CDA’er Mona Keijzer, die de premierskandidaat van BBB is.

Mona
Lees ook:
Mona Keijzer (ex-CDA) is de premierskandidaat van de BBB

Op de hoogte

Door de overstap van de twee JA21-Kamerleden en het PVV-Kamerlid groeit de BBB in de Kamer van 1 naar 4 zetels. Daarmee wordt de partij in de maanden tot de stembusgang nog flink groter.

JA21-leider Joost Eerdmans zegt vandaag in een reactie niet verrast te zijn door de overstap van zijn oud-fractiegenoten. "Ik wist er van. Nicki en Derk Jan hebben het me deze week verteld. We hebben nog overwogen om ze bij de fractie te houden tot de verkiezingen, maar dat was ook gek geweest. Dat had een gekke spagaat opgeleverd rond de stemmingen in de Tweede Kamer."

Optimistisch

Of Eerdmans het erg vindt dat er weinig overblijft van de partij in de Kamer? "Nee hoor, ik wens Nicki en Derk Jan succes. Nu is het nog 1 zetel, na de verkiezingen zullen het er weer meer zijn."

Het CDA wil niet reageren op de overstap van hun prominente oud-lid Mona Keijzer. De PVV reageert niet op verzoeken om een reactie op de overstap van Kamerlid Helder.

Pouw-Verweij
Lees ook:
Pouw-Verweij (JA21): bestuurscultuur moet doorbroken worden.