Ga naar de inhoud
College Tour

Politici reageren aangedaan op oproep dochters minister Kaag

Minister Kaag tijdens het gesprek in College Tour. Beeld © KRO-NCRV

Op Twitter reageren Nederlandse politici op de twijfels van Sigrid Kaag over haar politieke carrière, nadat zij in het programma Collegetour een emotionele boodschap van haar dochters ontving. Hierin vertellen haar dochters dat ze liever hebben dat ze van baan wisselt.

Kaag's dochters zijn namelijk bang dat hun moeder, die te maken heeft met bedreigingen, iets overkomt. Het fragment is aankomende zondag te zien in het tv-programma College Tour.

Minister
Lees ook:
Minister Kaag twijfelt over politieke toekomst na oproep dochters

"Geraakt door dit bericht", zegt minister Wopke Hoekstra van Buitenlandse Zaken over het fragment waarin zijn collega Sigrid Kaag de tranen in de ogen schieten na de oproep van haar dochters.

"Juist de volgende generatie zou hoop moeten putten uit politiek", zegt Hoekstra. "In plaats daarvan zien zij het gif van bedreigingen."

Ook andere politici reageren geschokt. Zo spreekt minister Dilan Yeşilgöz van Justitie zich uit tegen de bedreigingen. "Iedereen moet haar of zijn werk veilig kunnen doen", zegt ze op Twitter.

"Wie wil er straks de politiek nog in", vraagt Wieke Paulusma van D66 zich af. "Laat dit niet winnen. Want dan verliezen we met elkaar."

'Schaamteloos'

Mohammed Mohandis van de PvdA zegt dat het hem 'zo boos' maakt als hij berichten leest hoe Kaag of andere collega’s worden bejegend. "Het haten, schelden en overal hersenloos op reageren door vaak anonieme lafaards is zo normaal op socials. Schaamteloos."