Ga naar de inhoud
'Mooi geweest, mam'

Minister Kaag twijfelt over politieke toekomst na oproep dochters

Minister Kaag emotioneel door boodschap van haar kinderen: 'Straks eindigt ze als Els Borst'

00:28

De dochters van D66-leider Sigrid Kaag zijn bang dat hun moeder iets overkomt. Dat zeggen zij in een interview met het KRO-NCRV-programma College Tour. Minister Kaag raakt geëmotioneerd en zegt te twijfelen over haar politieke toekomst.

In het programma, dat zondag wordt uitgezonden op NPO 2, is Kaag op bezoek en komen ook haar twee dochters aan het woord. Ze vertellen over de bedreigingen aan het adres van hun moeder, meldt de omroep in een persbericht. 

Grote zorgen

Eén van de dochters vertelt: "We dachten dat Nederland een tolerant land was. Nu kan mijn moeder door de bedreigingen de straat niet meer op. Het land verdient haar niet en we hopen dat ze een andere baan zoekt. Wij zijn bezorgd dat mijn moeder net zo eindigt als Els Borst. Het hoeft maar één keer mis te gaan."

Els Borst, ook een D66-politica, werd in 2014 in haar woning om het leven gebracht. 

De D66-leider zegt in het programma dat ze nog geen besluit heeft genomen of ze meedoet aan de volgende verkiezingen. "Mijn dochters zeggen: 'Het is mooi geweest, mam'. Dat is ook een belangrijke boodschap. Ik luister altijd naar mijn dochters." 

Brandende fakkels

Kaag vertelde al eerder over de bedreigingen die ze ontving. Ze werd in februari nog opgewacht door demonstranten met brandende fakkels. 
 

Rutte
Lees ook:
Rutte over fakkelactie bij Kaag: 'Onbeschoft, onbehoorlijk en onacceptabel'