Ga naar de inhoud
Geen formele klacht

Minister Wiersma erkent: soms te fel geweest tegen ambtenaren

Wiersma: 'Ik moet het goede voorbeeld geven'

02:16

Onderwijsminister Dennis Wiersma is te fel en te scherp geweest tegen ambtenaren. Dat schrijft De Telegraaf en wordt bevestigd via zijn woordvoerder.

Dit is volgens de minister gebeurd tijdens de eerste periode van zijn ministerschap, dat begonnen is met het aantreden van Kabinet-Rutte IV begin 2022. "Hij heeft destijds onderkend dat dit niet goed was", aldus de woordvoerder.

Met deuren slaan en schreeuwen

De woordvoerder zegt dat de minister 'actie heeft ondernomen'. Er zijn gesprekken gevoerd tussen de minister, leidinggevenden en medewerkers.

De Telegraaf schrijft op basis van anonieme bronnen dat de minister heeft geschreeuwd, met deuren heeft geslagen en medewerkers onder druk heeft gezet. De krant spreekt van grensoverschrijdend gedrag. 

Geen formele klacht

"Er zijn geen formele klachten ingediend. De minister was op de hoogte van de signalen dat er ook binnen de organisatie, net als bij de minister, druk werd ervaren. Als gevolg daarvan zijn er diverse gesprekken gevoerd tussen de minister, leidinggevenden en medewerkers binnen de organisatie over hoe we het beste met elkaar kunnen samenwerken gegeven de hoge druk en de veeleisendheid van het werk", laat de woordvoerder weten.

Een woordvoerder van de VVD laat aan RTL Nieuws weten dat hij wat de partij betreft niet hoeft op te stappen: "Het is niet fraai, maar wel goed dat hij het zelf erkent en heeft aangegeven dat hij te stevig is geweest."

Bekijk ook: minister Wiersma over schermtijd eigen kinderen

00:47
Minister Wiersma doet er alles aan om zijn kind van 2,5 jaar weg te houden bij de iPad. Als hij thuis komt, verstopt hij daarom zijn werktas waar het apparaat in zit.