Ga naar de inhoud
Volgende week

Zes ministers en een staatssecretaris naar World Economic Forum in Davos

Directeur van het World Economic Forum Klaus Schwab. Beeld © EPA

Maar liefst zeven bewindspersonen onder wie de premier en twee vicepremiers zullen volgende week namens Nederland deelnemen aan het World Economic Forum (WEF) in Davos. Tijdens het WEF spreken duizenden bestuurders, politici en vertegenwoordigers uit het zakenleven en internationale organisaties over de toekomst van de wereld.

Naast premier Rutte zullen de ministers Kaag van Financiën, Hoekstra van Buitenlandse Zaken, Ollongren van Defensie, Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Schreinemacher voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat aanwezig zijn.

Verschillende vluchten

Zij zullen daar op verschillende dagen aanwezig zijn. Een aantal bewindspersonen zullen samen naar Davos vliegen, anderen zullen op een ander moment vliegen. Dat ligt aan de verschillende programma’s die de bewindslieden hebben, laat een woordvoerder weten.

Het World Economic Forum heeft dit jaar het thema Samenwerking in een gefragmenteerde wereld en begint maandag en duurt tot en met vrijdag. Er zal gesproken worden over de oorlog in Oekraïne, energievraagstukken en het klimaat.

Complotten

Complotdenkers denken dat het World Economic Forum een bedreiging vormt voor de vrijheid van de mensheid. Volgens hen zou de club onder leiding van Klaus Schwab uit zijn op wereldheerschappij.

Rijkdom,
Lees ook:
Rijkdom, roem en macht komen samen in Davos