Ga naar de inhoud
Partij dreigde met kort geding

NPO zwicht: VVD krijgt alsnog zendtijd rond WK-duel Nederland - Qatar

Een wedstrijd van Oranje op tv (archieffoto). Beeld © ANP

De VVD krijgt - na goed overleg - alsnog zendtijd rond de WK-wedstrijd tussen Nederland en Qatar. Eerder wilde de NPO de zendtijd van de partij vlak voor de wedstrijd nog schrappen, maar de publieke-omroeporganisatie gaat nu toch door de pomp.

De VVD dreigde eerder vandaag nog met een kort geding tegen de NPO. De liberalen waren witheet omdat de uitzending voor politieke partijen na het duel, dat om 17.00 uur wordt gespeeld, door de omroeporganisatie zomaar werd geschrapt.

Partij akkoord

Na overleg krijgt de partij nu toch zendtijd in de politieke partijen vòòr aanvang van de WK-wedstrijd. 

De VVD gaat daarmee akkoord: "We hebben met de hand over ons hart gestreken", zegt VVD-campagnemanager Benjamin van Es desgevraagd.

VVD
Lees ook:
VVD woedend op NPO: zendtijd partij na duel Nederland-Qatar geschrapt

De verdeling van de zendtijd voor politieke partijen is anderhalf jaar geleden door een notaris vastgesteld. en dus was de partij boos. "De NPO boort ons 4 miljoen kijkers door de neus", stelde Van Es eerder. "Omdat ze in die zendtijd heel duur reclame willen verkopen."

De twee partijen zijn er nu dus alsnog uitgekomen. Na 'goed overleg' mogen de liberalen uitzenden tussen de voorbeschouwing en de wedstrijd.

Bron: RTL NIeuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore