Ga naar de inhoud
Over boerenprotesten

Klaver in verlegenheid door filmpje: 'Alles waar ze boos over waren, blijft gewoon'

GroenLinks-leider Jesse Klaver. Beeld © ANP

Op Twitter circuleert een filmpje van GroenLinks-leider Jesse Klaver, waarin hij zegt dat het kabinet snel met een reactie op het rapport van Remkes moet komen voordat boeren 'echt zien wat erin' staat. "Alles waar ze boos over waren, dat blijft gewoon."

Het filmpje blijkt een fragment uit de livestream van het AD, die zonder dat Klaver het door had, doorliep nadat hij een interview had gegeven.

Remkes concludeert in zijn rapport dat de halvering van stikstof in 2030 overeind blijft. Ook moeten 500 tot 600 piekbelasters snel verdwijnen.

Filmpje gaat rond

Het filmpje van Klaver gaat inmiddels rond op Twitter. Het wordt onder meer gedeeld op het officiële account van Forum voor Democratie, dat van FVD-leider Thierry Baudet en ook dat van PVV-leider Geert Wilders. Volgens die laatste stuurt Klaver CDA en VVD aan.

Klaver geeft toe dat hij het 'off the record' iets scherper zegt dan in het interview zelf, maar dat de strekking hetzelfde is. "Daarin zeg ik hetzelfde als wat ik eerder heb op camera ook heb gezegd: dat ik blij ben met het rapport van Remkes."

"Als boerenvertegenwoordigers daar hetzelfde over denken, dan is dat hartstikke positief. In die context zeggen wij: strik erom en uitvoeren."