Ga naar de inhoud
Opvolger Henk Staghouwer

ChristenUnie maakt naam nieuwe minister van Landbouw maandag bekend

Begin juli verscheen minister Staghouwer bij een Kameroverleg met een boerenzakdoek om zijn pols. Beeld © ANP

De ChristenUnie maakt maandag bekend wie de nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit wordt. Dat betekent dat er een nieuwe minister zit voordat 'stikstofbemiddelaar' Johan Remkes woensdag de uitkomst van zijn gesprekken met onder meer de agrarische sector bekendmaakt.

De ChristenUnie moest op zoek naar een nieuwe minister na het plotselinge vertrek van Henk Staghouwer, bijna een maand geleden. Partijleider Gert-Jan Segers zei al direct dat die gevonden zou worden binnen dezelfde partij.

Wie de nieuwe minister wordt, is nog onduidelijk. In de media circuleert een aantal namen, onder wie die van Tweede Kamerlid Pieter Grinwis, maar er is nog geen duidelijke favoriet. Tot de nieuwe minister van Landbouw is aangesteld, wordt de post waargenomen door vicepremier Carola Schouten. 

Congres ChristenUnie

De ChristenUnie is vandaag bij elkaar in Ede voor een buitengewoon congres. De ledenbijeenkomst werd belegd om te spreken over het asielbeleid van het kabinet, gesteund door een coalitie waar de ChristenUnie deel van uitmaakt. Er is binnen de partij vooral kritiek op het gedeeltelijk opschorten van de gezinshereniging om de instroom in de asielketen af te remmen.

Politiek verslaggever Fons Lambie legde vorige maand na het vertrek van Staghouwer uit waarom zijn stap niet uit de lucht kwam vallen:

Fons Lambie: ‘Al langer kritiek op functioneren Staghouwer’

00:33
Kwam
Lees ook:
Kwam opstappen minister Staghouwer nou echt zo onverwacht?