Ga naar de inhoud
'Geen behoefte'

Rutte: gesprek met 'onbeschoft' Forum van Baudet is zinloos

FvD-leider Thierry Baudet in de Kamer. Beeld © ANP

Premier Mark Rutte voelt er weinig voor om in gesprek te gaan met Forum voor Democratie na recente acties van de partij, die volgens hem een 'nieuw dieptepunt' zijn. Een gesprek met Baudet hierover is zinloos, aldus de minister-president.

"Het is allemaal van een onbeschoftheid en zo beneden alle niveau, dat ik daar geen behoefte aan heb", zei Rutte in zijn wekelijkse persconferentie.

Nazivlag

Hij refereerde niet alleen aan het verband dat partijleider Thierry Baudet in een debat legde tussen minister Sigrid Kaag en spionage, maar ook aan de bewerkte foto die een ander FVD-Kamerlid op Twitter zette, waardoor het lijkt dat twee andere ministers (Karien van Gennip en Ernst Kuipers) de nazivlag hijsen.

Ministers
Lees ook:
Ministers doen aangifte tegen FVD-Kamerlid om nazi-tweet: 'We trekken hier een grens'

Van Gennip en Kuipers kondigden aan aangifte te doen tegen FVD'er Pepijn van Houwelingen. Rutte snapt die aangifte en steunt de ministers volledig. 

Het kabinet liep ook weg uit het ministersvak in de Tweede Kamer toen Baudet begon over het zogenaamde 'spionnencollege' waar Kaag een studie volgde. Dat ging toen zo:

Kabinet loopt weg bij speech Thierry Baudet

01:42