Ga naar de inhoud
'Vrees voor wat op erf gebeurt'

Boer krijgt intimidaties vanwege bezoek minister, gesprek geschrapt

Minister Staghouwer (links)

Een bezoek van landbouwminister Henk Staghouwer (ChristenUnie) aan een boer in Renswoude is geschrapt. De agrariër wordt sinds dat bekend werd dat de minister op bezoek geïntimideerd. "De boer zelf zegt dat hij vreest voor wat er op zijn erf gebeurt als we het bezoek door laten gaan”, laat de ChristenUnie weten.

Boer Jos Verdam is actief lid van de ChristenUnie, maar is ook kritisch over de stikstofplannen van het kabinet. "Ik wilde aanvankelijk het gesprek daarover juist met de minister voeren, maar de spanning loopt nu zo hoog op, dat ik ook vrees voor wat er op mijn erf gebeurt als we dit door laten gaan", laat Verdam weten.

 

Minister
Lees ook:
Minister over boze boeren voor haar huis: 'Was onaangenaam'

Het bezoek zou vrijdag plaatsvinden in het kader van een zomertoer van bewindslieden en Kamerleden van de ChristenUnie door het land. In plaats van Staghouwer gaan nu partijleider Gert-Jan Segers en Tweede Kamerlid Pieter Grinwis bij boer Jos Verdam langs.

Woedende boeren

Vorige week presenteerde het kabinet plannen om de stikstofuitstoot van boeren omlaag te brengen. Het halveren van de stikstofuitstoot zal in gebieden tot grootscheepse veranderingen leiden. Dat leverde boze reacties van de boeren op. Zij demonstreerden onder meer met tractoren bij het woonhuis van verantwoordelijk minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) dat hen veel kritiek opleverde.

Eén van de initiatiefnemers van die protestactie bleek een actief CDA-lid uit Elburg, zo ontdekte RTL Nieuws. 

Minister Van der Wal tegen boeren: 'Mijn kinderen zitten binnen te trillen'

00:50
Protestboer
Lees ook:
Protestboer die minister thuis opzocht, is actief CDA-lid: 'Kan gesprek verwachten'
Bron: RTL Nieuws