Slikt traan weg

Sophie Hermans geëmotioneerd over 'tassendrager'-opmerking Geert Wilders

15 juni 2022 13:24 Aangepast: 15 juni 2022 21:06
De clash tussen Wilders en Hermans Beeld © ANP

VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans raakte zichtbaar geëmotioneerd tijdens een debat over de Voorjaarsnota waarin Geert Wilders haar persoonlijk aanviel.

Bekijk hier de beelden van een zwaar geëmotioneerde Hermans:

Bekijk ook: Sophie Hermans zichtbaar geraakt na persoonlijke aanval Wilders

"Ik merk echt dat het me raakt", zei Hermans terwijl ze een traan wegslikt.

De emoties liepen hoog op toen de PVV-leider aan haar vroeg hoe lang zij nog de ambitie had om 'de assistent-tassendrager van Rutte' te blijven. "Ik merk echt dat het me raakt", zei Hermans terwijl ze schijnbaar een traan wegslikte..

Na een stilte vervolgde ze, want: 'ze wilde hier heel graag op reageren'.

"Ik sta hier als fractievoorzitter van de VVD om de goede dingen voor Nederland te doen. We kunnen daarin verschillen. We kunnen van meningen verschillen. Ik vind het prima om het debat op de inhoud te voeren maar niet op de persoon. Maar alstublieft: op de inhoud en niet op de persoon."

Persoonlijke speech

De 41-jarige Hermans – dochter van oud-minister Loek Hermans en de voormalig persoonlijk medewerker van premier Rutte – hield afgelopen zaterdag tijdens het ledencongres van de VVD een persoonlijke speech.

Hermans zei daarin: "Er zijn mensen die denken dat ik hier sta, omdat ik de dochter ben van Loek Hermans. Er zijn mensen die denken dat ik hier sta, omdat ik de politiek assistent was van Mark Rutte. Maar ik sta hier, omdat ik mezelf ben. Ik ben Sophie Hermans."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

VVD-congres stemt stikstofplannen kabinet nipt weg: 51 procent tegen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore