Ga naar de inhoud
'Snap de frustratie'

Hoekstra: kabinet in nauw overleg met Schiphol over drukte

Vicepremier Wopke Hoekstra zegt dat het kabinet gaat overleggen met Schiphol. Beeld © ANP

Minister Mark Harbers (Infrastructuur) praat woensdag opnieuw met Schiphol-topman Dick Benschop over de gevolgen van personeelstekorten op de luchthaven. Dat heeft vicepremier Wopke Hoekstra gezegd tijdens de persconferentie na afloop van de wekelijkse ministerraad.

Hij verving premier Mark Rutte, die bij het World Economic Forum (WEF) in Davos is.

Schiphol had afgelopen week minder beveiligingspersoneel beschikbaar dan gepland. Dat zorgde opnieuw voor lange wachtrijen, vertraagde of geannuleerde vluchten en zelfs opstootjes tussen mensen die bang waren hun vlucht te missen. Voor dat laatste heeft Hoekstra overigens weinig begrip.

Defensie
Lees ook:
Defensie gaat Schiphol niet helpen: 'We zijn geen duizenddingendoekje'

Gewoon beheersen

"Ik snap de frustratie", zei hij. "Maar er is geen reden om met de buurman op de vuist te gaan. Laten we ons ook daar gewoon beheersen."

De problemen op Schiphol hebben volgens Hoekstra de volle aandacht van Harbers, hoewel die momenteel thuiszit wegens een besmetting met het coronavirus. Er is "zeer intensief overleg" met de luchthaven, verzekert de vicepremier. "Het is van groot belang dat zaken er snel beter op worden." Maar dat is wel aan de raad van bestuur van Schiphol. "Het is niet aan Harbers om op die stoel te gaan zitten."

Reizigers
Lees ook:
Reizigers in opstand bij security Schiphol, marechaussee greep in