Ga naar de inhoud
Na ruzie bij Volt

Geëmotioneerde Gündogan keert 'geblesseerd' terug in de Kamer 'na verraad'

Geëmotioneerde Gündogan keert 'geblesseerd' terug in de Kamer 'na verraad'

01:32

Nilüfer Gündoğan is vandaag na maanden afwezigheid teruggekeerd in de Tweede Kamer. De ruzie met Volt, de partij die het Tweede Kamerlid uit de fractie zette en zelfs royeerde, is nog lang niet uitgevochten en de beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag hebben haar diep geraakt. Een zeer geëmotioneerde Gündoğan stond de pers te woord.

Ze vertelde zelfs op haar werkplek in de Tweede Kamer dickpics te hebben ontvangen en andere ongepaste post met 'bizarre seksuele verzoeken' van mannen. "Dat doet wat met je", zegt zij.

Vooral omdat volgens haar nooit onafhankelijk onderzoek is gedaan naar de aantijgingen van grensoverschrijdend gedrag tegen haar.

Geen contact

Met de fractie van Volt of met politiek leider Laurens Dassen heeft Gündoğan geen contact gehad over haar terugkeer. Dat zal ook te maken hebben met de rechtszaak die nog loopt tussen het Kamerlid en haar voormalige partij. Een verzoening wil zij nog altijd niet helemaal uitsluiten. Maar: 'er is wel heel veel gebeurd waardoor dat lastig is'.

Van opstappen als volksvertegenwoordiger wil zij evenwel niets weten. "Ik beschouw het als een plicht. Ik heb mij gecommitteerd voor vier jaar, die wil ik volmaken."

Volt-leider
Lees ook:
Volt-leider Dassen: 'Besloten fractielidmaatschap Gündogan te beëindigen'