Ga naar de inhoud
Sinds woensdag

Twitteraccount Wilders geschorst vanwege deze tweet: 'Heel raar', vindt de PVV-leider

PVV-voorman Geert Wilders. Beeld © ANP

Het Twitteraccount van PVV-leider Geert Wilders is geschorst. Dat bevestigt hij na berichten van onder andere meerdere PVV-Kamerleden. "Eerst was er niets aan de hand, maar een paar uur later opeens wel", laat Wilders in een reactie weten. "Heel raar."

Wilders laat weten dat Twitter zijn account 'tijdelijk beperkt' heeft vanwege tweets die hij heeft verstuurd. Het gaat in het bijzonder om een tweet van Wilders gericht aan de Pakistaanse premier Shehbaz Sharif.

Geert Wilders laat desgevraagd weten om welke tweet het gaat: 
 

De tweet:

'You know what hurts Prime Minister @CMShehbaz, is the violence of the intolerant ideology called Islam, the fatwa's and death threats by people from #Pakistan, who are inspired by the fake prophet #Mohammad. We always choose freedom over Mohammedanism. And you'll never win.'

 

Wilders
Lees ook:
Wilders ontvangt briefje bij post: 'Meer Marokkanen'

Wilders: 'Heel raar'

Wilders meldt dat als hij bepaalde tweets verwijdert dat hij zijn account binnen 12 uur weer terugkrijgt. 'Eerst zei Twitter dat er naar aanleiding van een klacht niks aan de hand was", laat Wilders in een reactie weten aan RTL Nieuws. "Maar een paar uur later, opeens wel. Heel raar."

Daarom is de PVV-leider bij Twitter in beroep gegaan. Zijn account blijft geschorst tot een uitspraak is gedaan. Wanneer die uitspraak er komt, is niet bekend. Wilders hoopte dat het binnen twee dagen was, maar zegt dat het inmiddels al langer duurt.

De laatste tweet van Wilders was op woensdag 20 april. Twitter was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Rutte
Lees ook:
Rutte woest op Wilders over tweet afkomst minister: 'U zakte door een grens'