Om 13.45 uur

D66-leider Kaag reageert vanmiddag op MeToo-rapport prominent partijlid

21 april 2022 12:15 Aangepast: 21 april 2022 13:31
D66-leider Sigrid Kaag. Beeld © ANP

Partijvoorzitter Victor Everhardt en partijleider Sigrid Kaag van D66 reageren vanmiddag op het rapport naar grensoverschrijdend gedrag, meldt de partij. De persconferentie om 13.45 uur is hier live te volgen. Na een bericht in de Volkskrant beloofde het bestuur het rapport én een bijlage die tot nu toe vertrouwelijk bleef opnieuw te 'wegen'. Dat zou aanvankelijk morgen pas zijn.

De Volkskrant schrijft dat Kaag was al zeker een jaar op de hoogte van de conclusies uit het rapport waarin staat dat voormalig D66-lid Frans van Drimmelen zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Dat zou sms-verkeer tussen het slachtoffer en Kaag uit die periode uitwijzen, aldus de krant.

Het rapport pleitte Van Drimmelen in eerste instantie vrij, maar uit de bijlage zou blijken dat hij wel degelijk grensoverschrijdend gedrag heeft getoond. In eerste instantie werd de reactie van de partijtop voor vrijdag in het vooruitzicht gesteld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

D66-prominent Van Drimmelen stapt uit partij vanwege MeToo-affaire

Live via site en app

De persconferentie waar in Den Haag reikhalzend naar wordt uitgekeken is vanaf 13.45 uur rechtstreeks te volgen op deze site en app.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore