Ga naar de inhoud
Doofpotaffaire

Oud-D66'er klapt uit de school over ongewenst gedrag: 'Moest heel hard huilen'

Oud D66'er Marleen Weener over ongepaste opmerkingen

02:43

D66 ligt onder vuur nu blijkt dat de partijtop een rapport heeft achtergehouden waaruit naar voren komt dat er sprake is geweest van grensoverschrijdend gedrag van een partijprominent. Het is niet de enige keer dat er ongewenst gedrag plaatsvond, vertelt D66'er Marleen Weener in Jinek. Ook zij werd vernederd op een bijeenkomst van prominente D66'ers.

De voormalig politiek-assistent is een van de mensen die een oproep doen tot nieuw onderzoek naar grensoverschrijdende kwesties binnen D66. Aanleiding is de doofpotaffaire rond de zaak van partijprominent Frans van Drimmelen, die dit weekend aan het licht kwam.

Pijnlijke herinnering

In het tv-programma Jinek deelde Marleen Weener gisteravond haar pijnlijke herinnering aan een etentje van D66 in Rotterdam met een aantal prominente partijgenoten, zoals Kamerleden en wethouders. "We zaten met dertig mensen aan tafel. Een aantal mensen was flink dronken. Het was eigenlijk een beetje zo'n corporaal feestje."

Ze vervolgt: "De fractievoorzitter klom op tafel met een biertje en stond met zijn voeten voor me op de tafel. Hij ging bij iedereen speechen en op een gegeven moment zei hij dat ik de lengte van de lul van iemand anders wel zou weten? Ik ben opgestapt en heb mijn jas gepakt en moest heel hard huilen."

"Ik ben tien jaar lang lid geweest van D66 en heb eigenlijk nooit mezelf kunnen zijn. Het was heel eenzaam." De betreffende D66'er zou zijn excuses hebben aangeboden. RTL Nieuws benaderde hem vandaag, maar hij was niet bereikbaar voor commentaar.

D66
Lees ook:
D66 komt vrijdag met verklaring over MeToo-affaire binnen partij

Partij ligt onder vuur

D66 ligt onder vuur na de onthulling van de Volkskrant over een doofpotaffaire rond een me-too-kwestie. Een jaar lang werd een rapport geheim gehouden waaruit blijkt dat partijprominent Frans van Drimmelen zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Kritische D66'ers eisen in een brief uitleg. Al meer dan vijfhonderd D66'ers hebben de brief ondertekend.

Partijleider Sigrid Kaag, die nieuw leiderschap beloofde, wil tot op heden niet reageren. Vrijdag komt het partijbestuur met een verklaring over de kwestie. 

Bron: RTL Nieuws
Meer over