Debat over mondkapjesdeal

Mailadres De Jonge per ongeluk genoemd in debat: 'Al 90 mailtjes binnen'

07 april 2022 20:25 Aangepast: 07 april 2022 21:49
Hugo de Jonge tijdens het debat dat al de hele dag duurt.

Minister De Jonge heeft inmiddels al 90 mailtjes ontvangen op zijn privé-mailadres. Zijn collega-minister Conny Helder verklapte eerder vandaag in het debat per ongeluk één van de mailadressen van De Jonge.

Vandaag vecht minister De Jonge voor zijn politieke leven in het debat over de omstreden mondkapjesdeal met ondernemer Sywert van Lienden. De ondernemer verdiende miljoenen aan de deal.

Foutje over mailadres

Minister Conny Helder, nu verantwoordelijk voor de mondkapjesportefeuille, noemde tijdens het debat dat al de hele dag duurt, per ongeluk het privé-mailadres van Hugo de Jonge. "Dat worden 3000 mailtjes", grapte De Jonge. "Ik dacht even dat we onder elkaar waren, sorry", antwoordde Helder.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

De Jonge: 'Oprechte excuses dat ik Kamer niet volledig informeerde'

Excuses

De Jonge, nu minister voor Wonen, blijft in alle toonaarden ontkennen in zijn vorige baan opdracht te hebben gegeven om een deal te sluiten met Sywert van Lienden over de levering van mondkapjes. De Jonge heeft tijdens het debat wel zijn oprechte excuses aangeboden.

Hij deed dat voor het feit dat hij niet duidelijk heeft gemaakt dat hij contact heeft gehad met Sywert van Lienden in aanloop naar de mondkapjesdeal die vanuit het ministerie van Volksgezondheid is gesloten. Hij zegt 'onbedoeld' geen melding gemaakt te hebben van de contacten. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore