Ga naar de inhoud
Verklaring op Twitter

Soap duurt voort: Gündoğan beraadt zich op stappen nu Volt haar weer uit fractie zet

Volt-Kamerlid Nilüfer Gündoğan Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Dirk Hol

De rel binnen de partij Volt duurt voort. Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan beraadt zich op 'eventuele stappen' die ze kan nemen, nu de Volt-fractie op het punt staat haar wederom het fractielidmaatschap te ontnemen.

Dat schrijft Gündoğan in een verklaring op Twitter. Vrijdag werd bekend dat Volt haar uit de fractie wil zetten. Ook wil de partij haar royeren als lid van de partij. Volt heeft op vrijdagavond de ruim 13.000 leden een mail gestuurd met uitleg over het besluit. 

Eventuele stappen

Vandaag komt Gündoğan met haar reactie: ze laat via sociale media weten dat ze zich beraadt op eventuele stappen. Voordat de fractie Gündoğan eruit kan zetten, moet eerst het fractiereglement worden gewijzigd. Hiermee ondergraaft de partij volgens het Kamerlid een uitspraak van de rechter eerder deze maand.

Geschorst na grensoverschrijdend gedrag

Het Kamerlid werd vorige maand geschorst na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag.  Er zijn meldingen gedaan van onder meer 'handtastelijkheden' en 'intimidatie'. 

Gündoğan vocht dat aan bij de rechter en kreeg gelijk. De rechter oordeelde dat een eerdere schorsing en uitzetting uit de fractie van het Kamerlid teruggedraaid moest worden.

Veel wijsheid

Volgens Gündoğan is het 'evident' dat Volt haar nu 'koste wat kost' niet terug wil laten keren tot de fractie. Als ze uit de fractie wordt gezet, zal Gündoğan haar zetel meenemen en verdergaan als onafhankelijk Kamerlid, zei ze eerder.

Ze sluit haar verklaring nu af door Volt 'veel wijsheid' toe te wensen.

Bekijk ook: Gündoğan reageerde vorige week bij Jinek

05:00
Volt
Lees ook:
Volt royeert Nilüfer Gündogan en zet haar uit de fractie