Ga naar de inhoud
Video

Premier Rutte neemt geen Oekraïense vluchtelingen in huis: 'Nooit thuis'

Beeld © ANP

Premier Mark Rutte zal zelf geen Oekraïense vluchtelingen opvangen in zijn huis. "Ik ben nooit thuis", zei Rutte daarover toen hij er op zijn wekelijkse persconferentie naar werd gevraagd. Ook werd hij gevraagd of koning Willem-Alexander vluchtelingen onderdak geeft. Bekijk hier de video.

Gaan Rutte en de koning Oekraïense vluchtelingen in huis nemen?

01:29

Deze week werd bekend dat de Belgische koninklijke familie woonruimte beschikbaar zal stellen aan Oekraïense vluchtelingen. Filip en koningin Mathilde van België zullen drie Oekraïense gevluchte gezinnen onderbrengen in appartementen van de koninklijke familie.

Idee voor onze koning?

Zijn onze koning en koningin dat ook van plan, vroegen journalisten tijdens de wekelijkse persconferentie? Rutte reageerde door te zeggen dat hij daar op dit moment niets over kan zeggen. Hij wees er wel op dat het in het verleden wel is gebeurd dat de koninklijke familie woonruimte beschikbaar stelde voor oorlogsvluchtelingen.

Of hij het een goed idee vindt als koning Willem-Alexander en Maxima dat zouden doen? Ook daar wil hij geen uitlatingen over doen.