Ga naar de inhoud
Voortdurende ruzie

Volt-Kamerlid haalt uit naar Gündoğan: 'Gaat heel onprettig met mensen om'

Volt-Kamerlid Marieke Koekkoek ligt al langer overhoop met fractiegenoot Nilüfer Gündoğan. Beeld © ANP

Voordat Nilüfer Gündoğan kan terugkeren in de Tweede Kamerfractie van Volt, zal ze moeten inbinden als het gaat om haar verwijten aan partijgenoten. Dat zei Volt-Kamerlid Marieke Koekkoek, die zelf al langer met Gündoğan overhoop ligt. Ze denkt alleen verder te kunnen als Gündoğan de aangiftes van tafel haalt.

Volt zette Gündoğan aanvankelijk uit de fractie na dertien meldingen van grensoverschrijdend gedrag, maar moest daar na een kort geding op terugkomen.

Bekijk hieronder de reactie van Volt-Kamerlid Koekkoek:

Partijgenoot haalt uit naar Gündogan: ze maakt zich schuldig aan intimidatie

01:08

Intussen had Gündoğan in de media kritiek geuit op de gang van zaken, de beschuldigingen aan haar adres weersproken en aangifte gedaan tegen Dassen, Volt en de melders wegens smaad. Sindsdien is onduidelijk wat er precies aan de hand is binnen de partij, behalve dat de rust bepaald niet is teruggekeerd.

Poging tot bemiddeling

Er zou een poging ondernomen worden tot bemiddeling, maar hoe die verloopt is onduidelijk. Ingewijden melden ook dat de partij overweegt om het besluit van de rechter alsnog aan te vechten. Intussen gaan onder de leden brieven rond waarin het bestuur wordt opgeroepen een einde te maken aan het interne geruzie. Ook is het bestuur gevraagd Gündoğan te royeren als zij haar aangiftes tegen de melders niet intrekt.

Koekkoek was al langer met Gündoğan in conflict, dat 'was bekend', zegt die eerste. Het verhaal gaat dat Gündoğan onder meer zou vinden dat ze vaker zou moeten douchen. "Als zij die opmerking gemaakt heeft, dan heeft ze niet het lef gehad om dat in mijn gezicht te zeggen."

Volgens Koekkoek is het 'wel moeilijk samenwerken met iemand die op een hele onprettige manier met mensen omgaat'. Gündoğan maakt zich volgens haar schuldig aan intimidatie.

Partijbestuur
Lees ook:
Partijbestuur Volt: risico's gedrag Gündoğan onderschat