Ga naar de inhoud
Na meldingen ongewenst gedrag

Gündoğan doet aangifte tegen Volt wegens smaad en laster

Nilüfer Gündoğan Beeld © ANP

Nilüfer Gündoğan heeft vanavond aangifte gedaan tegen partijleider Laurens Dassen van Volt vanwege smaad en laster. Het Kamerlid heeft de hoofdofficier van justitie in Amsterdam gevraagd om een strafrechtelijk onderzoek. De aangifte is ook gericht tegen de vereniging Volt en de dertien 'anonieme melders' die hun beklag deden over ongewenst gedrag van Gündoğan.

Dat laat haar advocaat Geert-Jan Knoops weten aan RTL Nieuws. Eerder vandaag zei Gündoğan niets fouts te hebben gedaan nadat het besluit van Volt naar buiten was gekomen om haar definitief uit de fractie te zetten.

Intimidatie

Bij de partij zijn dertien meldingen binnengekomen over ongewenst gedrag van Gündoğan. "De meldingen komen uit alle lagen van de partij. Ze lopen uiteen van handtastelijkheden en ongewenste seksuele avances tot intimidatie en misbruik van positie", zegt de partij.

Volt
Lees ook:
Volt zet Gündoğan uit Kamerfractie na 13 meldingen over ongewenst gedrag

"In plaats van de rechter die over mij mag oordelen, heeft Volt zelf rechter gespeeld en over mij geoordeeld", schreef Gündoğan vandaag in een verklaring op Twitter. "Dit past niet in een rechtsstaat. De hele gang van zaken is niet anders te kwalificeren dan als toebrengen van smaad en laster aan mijn persoon."

Schadevergoeding

Aan het ANP laten haar advocaten Geert-Jan en Carry Knoops weten dat ze nog niet willen zeggen waarom Gündoğan ook aangifte heeft gedaan tegen de dertien melders. Dat komt volgens hen dinsdag aan de orde, wanneer een kort geding dient dat Gündoğan tegen de partij heeft aangespannen.

Dat deed ze vorige week vrijdag, nadat Volt haar had geschorst als fractielid. Via het kort geding wil de politica onder meer een schadevergoeding afdwingen.

Regionale
Lees ook:
Regionale Volt-politici over affaire: 'Zo zonde voor onze partij'