Ga naar de inhoud
'Geen eenmalige uitspattingen'

Relatie tussen Kamerlid en medewerker? Dan één van twee weg bij VVD

De VVD-fractieruimte in het oude Tweede Kamergebouw. Beeld © ANP

De VVD in de Tweede Kamer gaat het verst van alle grote Kamerfracties in de aanpak van ongelijkwaardige relaties op de werkvloer. De fractieleiding stelt in haar jongste gedragscode dat een relatie tussen een Kamerlid en een medewerker van de fractie altijd moet leiden tot het vertrek van één van de twee. Ook 'eenmalige uitspattingen' binnen de VVD-fractie worden door de liberalen afgekeurd.

Dat blijkt uit een rondgang van de politieke redactie van RTL Nieuws onder de grootste partijen in de Tweede Kamer.

De VVD-fractie moest in 2018 afscheid nemen van Tweede Kamerlid Han ten Broeke, nadat bekend was geworden dat hij een ongelijkwaardige relatie had gehad met een fractiemedewerker. De nieuwste versie van de gedragscode van de VVD is van na die tijd.

VVD-Kamerlid
Lees ook:
VVD-Kamerlid Han ten Broeke weg: 'ongelijkwaardige' relatie met medewerkster

Onverbiddelijk

Daarin is de partij onverbiddelijk over ongelijkwaardige relaties. De code stelt dat relaties tussen leidinggevenden en medewerkers ongewenst zijn, net als relaties tussen en Kamerleden en medewerkers. "Eén van beide zal bij bestendiging de organisatie moeten verlaten."

Overigens schrijft de VVD dat gelijkwaardige relaties tussen medewerkers in de fractie prima zijn. Die 'vormen zelden een probleem'. "Het fractiebestuur is er graag van op de hoogte. Verder wensen we beiden veel geluk."

Afzien van eenmalige uitspattingen

Maar dat geldt dus niet voor ongelijkwaardige relaties. "Relaties van ongelijk niveau worden gemeld bij de fractievoorzitter zodra deze serieus worden. Dat is niet vast te pinnen op één moment, maar iedereen weet voor zijn eigen gevoel prima wanneer dat moment is."

One-night-stands binnen de VVD-fractie en leidinggevenden worden afgekeurd. "Van Kamerleden en leidinggevenden mag worden verwacht dat zij afzien van eenmalige uitspattingen binnen de fractie."

PvdA-Kamerlid
Lees ook:
PvdA-Kamerlid Van Dijk stapt op na beschuldigingen ongewenst gedrag

Noodzakelijk

Andere grote partijen in de Tweede Kamer willen niet zo ver gaan als de liberalen in hun gedragsregels. Een relatie tussen een leidinggevende en een ondergeschikte hoeft daar niet altijd direct te leiden tot het vertrek van één van de twee. De gedragsregels van D66 en PvdA schrijven voor dat zo'n relatie wel altijd moet worden gemeld aan de partijleiding. Die moet dan beslissen wat voor maatregelen noodzakelijk zijn. 

Coalitiepartij D66 formuleert het in haar gedragscode als volgt: "Voorkomen moet worden dat partners elkaars werk beoordelen, controleren, of goedkeuren. Zo nodig worden er werkafspraken gemaakt of taken anders verdeeld. Ook een overplaatsing naar een andere plek of een andere portefeuille op de fractie kan aan de orde zijn. Uitgangspunt is dat wordt gezocht naar een voor beide personen én voor de fractie passende oplossing."

Tweede
Lees ook:
Tweede Kamer organiseert cursus tegen seksuele intimidatie

Onderling overleg

Bij de PvdA, waar kortgeleden Kamerlid Gijs van Dijk opstapte vanwege ongewenst gedrag, worden afspraken gemaakt als er zo'n situatie ontstaat.

"We vragen je over dit soort situaties open te zijn", staat in de gedragscode. "Met openheid voorkom je mogelijke problemen. Is er sprake van een relatie met een ondergeschikte, een directe collega uit het team, een stagiair of leidinggevende, dan is het verplicht de relatie te melden en in gesprek te gaan met fractieleiding of directeur hierover. In onderling overleg zullen we kijken naar dilemma’s die er (kunnen gaan) spelen en maken we afspraken over de ontstane situatie. Naast de belangen en het welbevinden van de betrokken personen, zullen ook het belangen van de PvdA daarbij worden gewogen."

Het CDA en de SP zijn minder helder over wat er moet gebeuren als er een relatie ontstaat tussen een leidinggevende en een ondergeschikte. Beide partijen wijzen er op dat er een vertrouwenspersoon is bij de fractie. De meeste andere partijen in de Kamer hebben zo'n vertrouwenspersoon, net als de organisatie van de Tweede Kamer.

Risico's inschatten

GroenLinks laat weten dat leidinggevenden op de hoogte moeten worden gesteld van relaties op het werk, 'om risico’s te kunnen inschatten en ongewenste omgangsvormen te voorkomen'. Fractiemedewerkers zoals stagiaires, vrijwilligers en medewerkers kunnen ook bij GroenLinks terecht bij vertrouwenspersonen van de Kamerorganisatie en bij de eigen twee vertrouwenspersonen.

De PVV, die in opspraak kwam door schandalen rond het Tweede Kamerlid Dion Graus, weigert vragen over hun regels te beantwoorden. Zo weigeren ze zelfs te vertellen of de partij überhaupt een gedragscode heeft. 

Nieuw onderzoek in Kamer naar seksueel overschrijdend gedrag

In juni vorig jaar werd er onderzoek aangekondigd in de Tweede Kamer naar de sociale veiligheid in het Tweede Kamergebouw. Voorzitter van de Tweede Kamer Vera Bergkamp zei toen dat er 'structureel te veel signalen' zijn dat mensen die in de Kamer werken daar 'sociale onveiligheid' ervaren. Het onderzoek is tot dusver nog niet begonnen. De Telegraaf meldt dat Bergkamp binnenkort een nieuw onderzoek naar seksueel overschrijdend gedrag in Tweede Kamer wil doen. Toen de vorige Kamervoorzitter zo’n onderzoek aankondigde stuitte dat op verzet van meerdere politieke partijen, die dat een zaak was van individuele partijen, niet van het bestuur van de Tweede Kamer.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore