Ga naar de inhoud
Verklaring van advocaten

Geschorst Kamerlid Gündoğan spant kort geding aan tegen Volt

Ex-Volt-Kamerlid Nilüfer Gündoğan Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Dirk Hol

Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan heeft een kort geding aangespannen tegen de Tweede Kamerfractie van Volt. Ze wil dat haar schorsing wordt teruggedraaid en dat Volt uitlatingen rectificeert. Daarnaast wil ze een schadevergoeding.

Dat hebben haar advocaten laten weten in een verklaring. Gündoğan werd afgelopen zondag door haar partij geschorst vanwege grensoverschrijdend gedrag. Ze is nog lid van de Tweede Kamer, maar neemt op aandringen van haar partij geen deel aan debatten en treedt ook niet op in de media.

Niets zeggen

De partij wil niets zeggen over de aard van de beschuldigingen. Volgens Volt is dat nodig om een veilige sfeer te creëren voor de melders.

Het beschuldigde Kamerlid zei zelf eerder 'geen idee' te hebben waar het grensoverschrijdende gedrag over zou gaan.

Bekijk ook: Volt-leider wilt niets kwijt over de schorsing

01:36

Gündoğan zegt in een verklaring haar schorsing 'te betreuren' en 'als een nachtmerrie' te ervaren. Ze betwijfelt of de schorsing door haar partijgenoten rechtmatig is. Desondanks zegt ze vast te houden aan haar zetel.

Geen bevredigende oplossing

Gündoğans advocaten Geert-Jan en Carry Knoops zeggen dat het Kamerlid het 'betreurt dat het zo ver heeft moeten komen, omdat zij in de afgelopen dagen meerdere malen Volt de kans heeft gegeven om de situatie te regelen'. Ze laat weten dat er voor haar 'geen bevredigende oplossing bereikt en aangeboden is'.

Volt kwam vrijdagavond met een reactie, maar zei niets over het kort geding. De partij meldde enkel dat ze niet blij zijn dat Gündoğans de media heeft opgezocht.

De zaak dient op 28 februari in Amsterdam. 

Volt-leider
Lees ook:
Volt-leider Dassen weigert te zeggen waarom Kamerlid Gündoğan is geschorst
Volt-Kamerlid
Lees ook:
Volt-Kamerlid Gündoğan: 'Nachtmerrie, maar ik houd vast aan zetel'
Bron: RTL Nieuws
Meer over