Ga naar de inhoud
Nilüfer Gündoğan

Volt schorst Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan na meldingen grensoverschrijdend gedrag

Nilüfer Gündoğan in de Tweede Kamer. Beeld © ANP

Volt heeft Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan geschorst nadat de partij de afgelopen weken meldingen kreeg over grensoverschrijdend gedrag. De partij heeft een extern integriteitsbureau ingeschakeld om onderzoek te doen naar de meldingen tegen het vrouwelijke Kamerlid. Zelf zegt ze geen idee te hebben waar de klachten vandaan komen.

Volt heeft Gündoğan geschorst om verder onderzoek te doen. "Dit om voor betrokkenen een veilige omgeving te creëren voor het vervolg van het onderzoek en om hoor en wederhoor te kunnen laten plaatsvinden", meldt de partij in een persbericht.

'Ik weet niks'

Aan de Volkskrant vertelde Gündoğan gisteravond dat ze niet begrijpt wat ze verkeerd heeft gedaan. "Ik weet niks en mag blijkbaar niks weten. Ik heb geen idee waar dit over gaat", zei ze tegen de krant.

Op Twitter schrijft het Kamerlid dat ze later reageert: 

Ook Volt wil verder geen inhoudelijke mededelingen doen totdat het onderzoek is afgerond.

Plek twee

Voor de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 stond Gündoğan op plek twee van de kandidatenlijst van Volt Nederland. In haar portefeuille heeft ze onder meer financiën en onderwijs. De partij heeft drie zetels in de Tweede Kamer.

PvdA-Kamerlid
Lees ook:
PvdA-Kamerlid Van Dijk stapt op na beschuldigingen ongewenst gedrag

PvdA'er opgestapt

Afgelopen week stapte PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk op nadat er verschillende meldingen zijn binnengekomen over ongewenst gedrag. Bij hem ging het om gedrag in de privésfeer. De meldingen zijn 'ernstig genoeg' om extern onderzoek in te stellen, zei PvdA-leider Ploumen daarover.

Van Dijk zat sinds 2017 in de Tweede Kamer.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS