Ga naar de inhoud
Versoepelingen

Het is nu zeker: vanaf morgen horeca en cultuursector open tot 22.00 uur

Een horeca-ondernemer in Breda in de weer met zijn terrasheaters. Beeld © ANP Foto

Vanaf morgen mogen alle cafés, restaurants, bioscopen, musea en theaters van 05.00 uur tot 22.00 uur weer hun deuren openen. Dat zal het kabinet vanavond bekendmaken, weet de politieke redactie van RTL Nieuws. Bezoekers zijn alleen welkom met een coronatoegangsbewijs.

Ook moeten bezoekers een vaste zitplaats krijgen en zullen er weer mondkapjes gedragen moeten worden.

Bekijk ook: 'De spanning giert door mijn lijf'

01:50

Evenementen

Ook binnen- en buitenevenementen zouden weer mogen. Binnen is het maximumaantal bezoekers 1250 met vaste zitplaatsen, buiten is een derde van de normale capaciteit welkom.

Supermarkten mogen ook weer tot 22.00 uur open, nu moeten de deuren van de supers om 20.00 uur dicht. Nachtclubs mogen nog niet open.

Hoop op meer

De druk op het kabinet om de cafés, restaurants, bioscopen, musea, theaters, sauna's en pretparken, weer te openen nam de afgelopen week sterk toe. Niet alleen vanuit de samenleving en burgemeesters, maar ook vanuit de Tweede Kamer.

Vandaag loopt het huidige pakket aan coronamaatregelen af, dus het kabinet moest vandaag een nieuw besluit nemen. De cultuursector hoopte er op dat ze hun deuren een uurtje langer dan 22.00 uur mochten open houden, omdat voorstellingen langer duren. Maar dat gaat dus niet gebeuren.

Kabinet
Lees ook:
Kabinet wil horeca en cultuur open tot 22.00 uur, coronatoegangsbewijs verplicht

Om 19.00 uur vanavond geven premier Rutte en zorgminister Ernst Kuipers weer een persconferentie. Die is rechtstreeks te volgen op RTL4, RTLZ en op deze site en app.