Dinsdag weer persconferentie

Rutte is gematigd positief over versoepelen maar advies thuiswerken blijft

21 januari 2022 17:40 Aangepast: 22 januari 2022 09:13
Premier Rutte

Premier Rutte is gematigd positief over de mogelijkheid om verder te versoepelen. Als er er iets mogelijk is wordt er gekeken naar horeca, cultuur , de evenementensector en publiek bij sport. Het thuiswerkadvies zal nog wel even blijven. Dat zei hij tijdens zijn eerste, wekelijkse persconferentie die na een jaar terug is van weggeweest.

Volgens Rutte is het versoepelen van het thuiswerkadvies nu niet aan de orde omdat het aantal besmettingen zo 'ongelooflijk hoog' is. "We zitten nu tegen de 60.000 besmettingen per dag. Dat is ongelooflijk hoog, écht bizar."

Niet onderhandelen met het virus

De premier wil nog niet vooruitlopen op de coronapersconferentie volgende week dinsdag. "Het ziet er echt wel beter uit dan een week geleden, maar ik kan er echt nog niet op vooruitlopen. Met het virus kun je niet onderhandelen." 

Positief is dat de ziekenhuisbezetting blijft dalen. Besmettingen zijn er vooral bij jongeren tot dertig jaar. Hij is positief over het feit dat boosters heel goed lijken te werken bij ouderen. Op de vraag of hij snapt dat de rek in de samenleving eruit is, antwoordde Rutte: "Het uithoudingsvermogen is nu gedaald naar 0,0 procent."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuw dagrecord coronabesmettingen: ruim 57.000 positieve gevallen

Adviezen van het OMT

De burgemeesters wilden vandaag al duidelijkheid voor de horeca en cultuur. Maar minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid zei al dat het kabinet echt de tijd nodig heeft om een goed besluit te nemen.  "We willen de adviezen van het OMT goed bestuderen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore