Ga naar de inhoud
Geschrokken van aandacht

Beenhakker trekt zich terug uit wedstrijd: geen lijstduwer 50Plus

Leo Beenhakker op de tribune bij een voetbalwedstrijd in 2019. Beeld © ANP

Oud-voetbaltrainer Leo Beenhakker is geen kandidaat meer voor 50Plus in Rotterdam. Hij stond als lijstduwer op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Maar hij is geschrokken van alle aandacht die dit opleverde en heeft zich daarom teruggetrokken.

Eerder deze week maakte 50Plus Rotterdam de kandidatuur van Beenhakker bekend. Samen met oud-Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik zou hij lijstduwer zijn voor de partij. Met hun actie wilde het tweetal vooral het signaal afgeven dat stadion De Kuip moet blijven.

50Plus wil dat De Kuip, het huidige onderkomen van voetbalclub Feyenoord, wordt verbouwd. De partij is fel tegen de bouw van een nieuw stadion voor de club, als onderdeel van het grote stadsvernieuwingsproject Feyenoord City. Beenhakker is het met dit standpunt eens.

Voorbij

De politieke carrière van Beenhakker is na twee dagen al weer voorbij. 50Plus meldt dat hij tot het inzicht is gekomen dat hij die belangstelling niet meer wil. Van den Herik: "We hebben als grote mensen gezegd: als jij, Leo, niet meer happy bent met zoveel publiciteit, dan moeten we maar één besluit nemen: alsnog niet op de kieslijst."

Van den Herik gaat wel door als lijstduwer. Hij ziet het als zijn taak om in de aanloop naar de verkiezingen 'extra te duwen' nu Beenhakker er mee is gestopt.

Oud-bondscoach
Lees ook:
Oud-bondscoach Leo Beenhakker op barricaden voor behoud De Kuip