Ga naar de inhoud
Aangifte ex-vrouw geseponeerd

Dion Graus (PVV): 'Heksenjacht op mijn persoon nu hopelijk voorbij'

Dion Graus Beeld © ANP

Dion Graus zegt in reactie op het seponeren van de aanklacht van zijn ex-vrouw tegen hem door het Openbaar Ministerie (OM) dat hij hoopt dat 'met dit duidelijke standpunt van het OM ook een eind komt aan – wat hij kwalificeert als – de heksenjacht op zijn persoon'. Dat laat zijn advocaat weten.

Graus was er door zijn ex-vrouw van beschuldigd dat hij haar had gedwongen tot seks met zijn particuliere beveiligers. 

'Zorgvuldig en diepgravend onderzoek'

Volgens een verklaring van zijn advocaat heeft Graus 'vanaf het eerste begin zijn volledige medewerking aan het onderzoek verleend en het OM heeft thans na een zorgvuldig en diepgravend onderzoek terecht geconcludeerd dat er geen sprake is van bewijs voor een zedendelict dan wel mensenhandel'.

De aangifte werd in 2018 gedaan door de ex-vrouw van Graus. Hij deed daarop aangifte tegen haar wegens belediging, smaad en laster. Later zeiden beiden dat ze hun aangiften wilden laten rusten, waarna het OM het onderzoek in juni 2019 sloot. Maar eind 2020 en begin 2021 overhandigde de vrouw alsnog nieuwe informatie aan de Rijksrecherche, waaruit zou moeten blijken dat er sprake was van een zedendelict en/of mensenhandel.

OM:
Lees ook:
OM: geen bewijs van seksuele uitbuiting door PVV-Kamerlid Dion Graus

De Rijksrecherche en ambtenaren van de politie die gespecialiseerd zijn in zeden en mensenhandel onderzochten die informatie, die bestond uit opnamen en documenten, en kwamen tot de conlusie dat die geen bewijs opleverden voor seksuele uitbuiting. Daarop besloot het OM de zaak tegen Graus te seponeren.

'Spijtig dat het zo lang duurde'

Volgens zijn advocaat is het 'spijtig te constateren dat dit onderzoek zo lang heeft moeten duren'. Ook wordt door de advocaat gesteld dat de zaak 'heel duidelijk laat zien dat we ons als samenleving, voordat schuld is vastgelegd in een strafrechtelijk onderzoek, moeten onthouden van het trekken van negatieve conclusies'.