42.000 kinderen

Kwetsbare kinderen van 5 tot 11 jaar vanaf half december gevaccineerd tegen corona

08 december 2021 13:09 Aangepast: 08 december 2021 13:21
Beeld © ANP

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar met een kwetsbare gezondheid kunnen vanaf 20 december worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat heeft minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge besloten na een advies van de Gezondheidsraad daarover. Het gaat om een groep van maximaal 42.000 kinderen met een verhoogd medisch risico.

Kinderartsen maken een selectie welke kinderen voor een vaccinatie in aanmerking komen. De kinderen zullen worden gevaccineerd door GGD's. In elke GGD-regio wordt een speciale vaccinatiestraat ingericht voor de jonge kinderen.

Aangepaste dosering

Zij zullen het Pfizer-vaccin krijgen met een aangepaste dosering, zoals goedgekeurd voor gebruik bij kinderen van 5 tot en met 11 jaar.

De Gezondheidsraad adviseerde de minister de kwetsbare kinderen in te enten tegen het coronavirus. De Jonge zegt te verwachten dat er op 20 december kan worden begonnen met vaccineren, maar dat is volgens hem wel afhankelijk van de 'daadwerkelijke levering van vaccins'. Vanaf zaterdag 18 december vallen de uitnodigingen op de mat bij de kinderen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gezondheidsraad: vaccineer alle tieners van 12 tot en met 17 jaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore