Ga naar de inhoud
Wel gevaccineerd

Eerste Kamerlid Forum neemt afstand van vaccinkritiek Thierry Baudet

Thierry Baudet (l) en Paul Frentrop Beeld © ANP

Eerste Kamerlid Paul Frentrop van Forum voor Democratie heeft afstand genomen van de vaccinkritiek van zijn partijleider Thierry Baudet. Tijdens een debat meldde hij, uitgedaagd door zijn voormalig partijgenoot Henk Otten, dat hij zelf wel gevaccineerd is.

"Ik ben geen medicus en ik zou het afraden om medische adviezen op te volgen van welke partijleider dan ook", zegt Frentrop.

Uitspraken Baudet

Ook wilde de Forum-senator niet ingaan op uitspraken van Baudet 'om te stoppen met luisteren naar klojo's in witte jassen', zo hield senator Maarten Verkerk van de ChristenUnie de FvD'er voor. De Forum-senator zei niet te willen reageren op zaken die niet in de Eerste Kamer zijn gezegd, 'anders blijf ik aan de gang'.

Thierry Baudet laat via zijn woordvoerder weten: "Het was Paul Frentrop’s persoonlijke keuze om zich te laten vaccineren. Die vrijheid heeft iedereen en zoals bekend is FVD een voorstander van maximale vrijheid om te beschikken over het eigen lichaam. Maar inderdaad: wij verschillen van mening over de baten en risico’s van de coronavaccins. Ondertussen zijn we het er beide wel volledig over eens dat een vaccinatieplicht, en het voortduren van vrijheidsbeperkende maatregelen, onacceptabel zijn."

Bekijk hier het fragment over de vaccindiscussie:

Forum-senator neemt afstand van vaccinkritiek Thierry Baudet

01:09
"Ik ben verstandig geweest om me te laten vaccineren", zegt FvD-senator Frentrop.

Coronatoegangbewijs

De Senaat praat de hele dag over de uitbreiding van het coronatoegangsbewijs naar niet-essentiële winkels zoals kledingwinkels en niet-essentiële dienstverlening zoals kappers. De Tweede Kamer nam dat wetsvoorstel eerder deze maand aan.

Behalve steun van de vier coalitiepartijen waren ook GroenLinks, PvdA en fractie Den Haan voorstander. In de Senaat vormen deze partijen een meerderheid. De Eerste Kamerfracties hebben veel vragen gesteld aan demissionair zorgminister Hugo de Jonge, die later vandaag antwoordt. De grootste twijfels gaan over de effectiviteit, uitvoerbaarheid en de handhaving.

Forum
Lees ook:
Forum wil wel spreken met Kamervoorzitter Bergkamp, maar vooral over anderen