Nieuwe maatregelen

Avondlockdown vanaf zondag: meeste sectoren om 17.00 uur dicht

26 november 2021 14:42 Aangepast: 26 november 2021 17:21
Mogelijk moet de horeca eerder dicht vanwege corona. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte

Alle horeca, niet-essentiële winkels , kappers, sportscholen en theaters moeten om 17.00 uur dicht. De avondlockdown gaat zondag in en gaat vooralsnog drie weken gelden. Dat melden ingewijden aan de Haagse redactie van het RTL Nieuws. Je mag vanaf zondag nog vier mensen op bezoek krijgen.

De scholen blijven wel open, wel komen er extra maatregelen. Leerlingen vanaf groep zes op basisscholen en middelbare scholieren worden verder verplicht in de gang een mondkapje te dragen. 

Avondlockdown

Verder komt er een speciale oproep aan zeventigplussers om zo min mogelijk contact met kleinkinderen te hebben. De supermarkten kunnen tot 20:00 uur openblijven, alle andere sectoren moeten om 17 uur dus dicht. Dat geldt ook voor de binnen- en buitensport. 

Met deze maatregelen moeten de contactmomenten met 25 procent terug worden gebracht.  In horeca, theater en bioscopen mag vanaf zondag nog een eenderde van de bezoekers naar binnen. Een geldig coronatoegangsbewijs blijft gelden om naar binnen te komen. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kabinet besluit: scholen blijven open, wel extra maatregelen

Schrap zetten voor barre winter

Het kabinet zal de komende tijd echt fors moeten ingrijpen om het aantal coronabesmettingen te verlagen, zei Hugo de Jonge vanochtend. Hij waarschuwt dat mensen zich 'schrap moeten zetten voor een barre winter'. Het kabinet zal 'alle maatregelen nemen die nodig zijn om de zorg te ontlasten.'

In het hele land worden planbare operaties uitgesteld om meer acute zorg te kunnen verlenen. De maatregelen die eerder deze maand werden aangekondigd, hebben nog weinig effect.

Vanavond om 19.00 uur is er een nieuwe persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge. Deze persconferentie is live te volgen via RTL 4 en op de app van RTL Nieuws.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore