Veel besmettingen

Kabinet besluit: scholen blijven open, wel extra maatregelen

26 november 2021 14:08 Aangepast: 26 november 2021 14:47
Beeld © Getty Images

De basis- en middelbare scholen blijven open. Dat gaat het kabinet vanavond bekendmaken tijdens de coronapersconferentie, zeggen Haagse bronnen tegen RTL Nieuws. Wel komen er extra maatregelen op scholen om de verspreiding van het virus te remmen.

Een relatief groot deel van de besmettingen wordt veroorzaakt op scholen, ook omdat kinderen onder de twaalf jaar niet gevaccineerd zijn.  Deskundigen van het OMT waren gisteren verdeeld over het openhouden van de scholen.

Uit de weekcijfers bleek dinsdag dat ruim 21 procent van het totaal aantal besmettingen in de leeftijd 5- tot en met 14-jarigen valt.

Aanvullende regels

Het kabinet koerste wel aan op openhouden van de scholen, maar wilde eerst nieuwe berekeningen afwachten voordat definitief de knoop werd doorgehakt.

De scholen blijven open, zo is nu dus besloten, maar er gaan wel aanvullende regels gelden om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Het gaat om het dragen van mondkapjes in de gangen voor basisschoolleerlingen in de groepen 6, 7 en 8, en in de gangen op middelbare scholen. Het weren van ouders in basisscholen zou een mogelijkheid zijn.

Vanavond persconferentie

Vanavond om 19.00 uur is er een nieuwe persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge waarin alle aanvullende maatregelen bekend worden gemaakt.  Daar zal het kabinet verder bekendmaken dat horeca, niet-essentiële winkels , kappers en sportscholen en theaters om 17.00 uur dicht moeten. De avondlockdown gaat vanaf zondag in en gaat vooralsnog drie weken gelden.

Je mag vanaf zondag nog vier mensen op bezoek krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Weekcijfers corona stijgen weer fors, ziekenhuizen houden hart vast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore