2,25 procent erbij

Medewerkers basisscholen krijgen loonsverhoging

11 oktober 2021 12:33 Aangepast: 11 oktober 2021 18:24
Een leerkracht van een basisschool maakt een klaslokaal schoon. Beeld © ANP

Alle medewerkers in het basisonderwijs krijgen er met terugwerkende kracht 2,25 procent bij. De loonsverhoging gaat vanaf 1 januari 2021 in en wordt met terugwerkende kracht uitbetaald. Dat is de uitkomst van lange onderhandelingen tussen onderwijsbonden en werkgevers.

In december wordt de eindejaarsuitkering ook eenmalig verhoogd van 6,3 naar 6,5 procent. Deze nieuwe cao loopt tot eind december van dit jaar.

Afspraken

Over de verdeling van de 500 miljoen euro die het demissionaire kabinet wil besteden aan het verhogen van lonen voor leraren, schoolleiders en ondersteunend personeel, moeten nog afspraken worden gemaakt. Dat gebeurt volgens de onderwijsvakbond  AOb in de cao voor 2022.

De extra 500 miljoen euro is bedoeld voor het gedeeltelijk overbruggen van de loonkloof tussen medewerkers in het basisonderwijs en de collega’s in het voortgezet onderwijs.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Miljoenen voor wijkagenten en onderwijspersoneel: 'Hard nodig, verdien 2500 euro per maand'

"We hebben lang over de huidige cao onderhandeld. Dat kwam doordat het hele schooljaar overhoop lag door corona en omdat zowel de vakbonden als de werkgevers vonden dat er extra geld vanuit Den Haag nodig was", zegt Thijs Roovers van de AOb.

Het onderhandelaarsakkoord wordt deze week voorgelegd aan de AOb-leden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore