Afbouwen maatregelen

Rutte: coronabewijs is tijdelijk, testen voor toegang voorlopig gratis

14 september 2021 19:14 Aangepast: 14 september 2021 20:53
Premier Rutte, de gebarentolk en minister De Jonge. Beeld © ANP

Het coronabewijs dat nodig is om per 25 september toegang te krijgen tot horeca, evenementen of bioscopen, is tijdelijk. Dat onderstreepte demissionair premier Mark Rutte tijdens de persconferentie over de coronamaatregelen. Ook blijven coronatesten voorlopig gratis.

Het nieuwe weegmoment van het kabinet voor het afschalen van de resterende coronamaatregelen is volgens Rutte op 1 november.

Rutte en De Jonge kondigden in de persconferentie nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aan. De meeste maatregelen waren de afgelopen dagen al uitgelekt. Kern is dat er vanaf 25 september een einde komt aan de 1,5 meter-samenleving:

Vanaf die datum moeten bezoekers van horeca, theater of concertzaal dan wel een coronatoegangsbewijs laten zien. Dat is een vaccinatiebewijs, een negatieve test of een bewijs van herstel van corona.

Nachthoreca

De nachthoreca blijft voorlopig dicht. Wel worden meerdaagse evenementen en festivals weer mogelijk. Daarbij wordt gedacht aan een maximaal aantal bezoekers van 75 procent van de normale capaciteit.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kabinet: niet meer hele schoolklas naar huis bij besmetting

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore