Ga naar de inhoud
Nieuwe maatregelen?

De Jonge: 'Twee keuzes op termijn: of je laat je vaccineren of je wordt ziek'

Minister Hugo de Jonge. Beeld © ANP

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge verbaast zich ook over de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen. Vandaag werd bekend dat er in een etmaal 5475 nieuwe besmettingen bij waren gekomen, gisteren ging het om 3688 nieuwe gevallen. "Het gaat sneller dan gedacht", zei De Jonge in een eerste reactie.

Het kabinet heeft vanwege de snelle stijging van het aantal besmettingen, gisteren het Outbreak Management Team (OMT) om een nieuw advies gevraagd. Daar verwees De Jonge vandaag ook naar. De Jonge zegt dat het kabinet morgen beslist of het nieuwe maatregelen neemt.

Daarbij kan overwogen worden om meerdaagse evenementen af te blazen en clubs en discotheken te sluiten, melden bronnen bij het kabinet. 

Aantal
Lees ook:
Aantal besmettingen verdubbeld, maar in ziekenhuis was het in tijden niet zo rustig

Vaccineren of ziek

De Jonge benadrukte dat mensen zich nog steeds aan de maatregelen die nog gelden, moeten houden. De Jonge zei ook dat er voor mensen op termijn eigenlijk maar twee keuzes zijn. "Of je laat je vaccineren of je wordt ziek."

De Jonge wees er wel op dat ook in de landen om ons heen het aantal besmettingen snel toeneemt. De vele besmettingen kunnen eventueel ook gevolgen hebben voor de vakanties van Nederlanders, als zij daarom niet meer welkom zijn in andere landen.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS