Toenemende besmettingen

Dringende oproep minister: ondernemers moeten coronaregels beter handhaven

06 juli 2021 14:38 Aangepast: 06 juli 2021 15:46
Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Nu de besmettingen oplopen doet minister Ferd Grapperhaus een dringende oproep. Winkels en horecagelegenheden moeten beter letten op naleving van de resterende coronaregels, met name de 1,5 meter afstand. Doen zij dat niet, dan zullen burgemeesters strenger moeten gaan optreden, aldus de minister. "We moeten de urgentie vasthouden van de regels die er zijn", zei Grapperhaus.

Het is volgens de demissionair minister van Justitie nog niet zo ver dat de versoepelingen moeten worden teruggedraaid. Maar Grapperhaus doet wel een dringende oproep aan vooral bedrijven en ondernemers, zoals horeca en de evenementenorganisaties. 

"Zorg dat de klanten die je krijgt de regels naleven. En burgemeesters moeten, waar ze zien dat het verkeerd gaat, handhaven." Grapperhaus vervolgde: "Als we dit niet doen, moeten we de regels aanscherpen. "Vandaar ook deze urgentie. Ik zeg het nu. Niet over 10 dagen." 

Besmettingen lopen op 

Het aantal dagelijkse coronabesmettingen loopt sinds vorige week weer op. Met name onder tieners en twintigers. Gisteren meldde het RIVM voor het eerst sinds 10 juni weer meer dan vijftienhonderd positieve tests.

Vanmiddag praat de minister met de Koninklijke Horeca Nederland.  "Mensen moeten de regels nablijven leven. Het loopt nu op bepaalde plekken uit de hand. We moeten aan de bak"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Flinke stijging coronabesmettingen: hoe staan we ervoor?

Extra vergadering burgemeesters 

Vanavond of morgenochtend is er een digitale vergadering van het Veiligheidsberaad over 'de actualiteiten en de toegangstesten'. Dat zegt een woordvoerster van het beraad. Dat betekent dat de burgemeesters bespreken hoe het verder moet nu er op een aantal plaatsen in het land uitbraken van corona zijn na een bezoek aan een discotheek of een feest.

Grapperhaus sluit aan bij de bespreking.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meer dan 100 bedrijven gesloten vanwege schenden coronarichtlijnen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore