Versoepeling coronamaatregelen

Minister Grapperhaus: horeca mag vanavond na 22.00 uur openblijven

25 juni 2021 11:10 Aangepast: 25 juni 2021 17:00
Een Fieldlab-test in een café. Beeld © ANP

Justitieminister Ferd Grapperhaus vindt het goed als horeca vanavond tussen 22.00 uur en middernacht openblijven. Eigenlijk gaat de versoepeling van de coronaregels voor de horeca pas morgen in, maar de bewindsman vindt het geen probleem als burgemeesters daar mild mee omgaan. De horeca zou eigenlijk vanavond nog om 22.00 uur dicht moeten.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb liet gisteren weten dat horecagelegenheden met een nachtontheffing vrijdagavond open mogen blijven. De versoepelingen gaan zaterdag om middernacht in. Dat zou betekenen dat kroegen die tot in de nacht open mogen zijn, om 22.00 uur de deuren voor twee uur zouden moeten sluiten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cafés en clubs zijn dolblij met versoepelingen: 'Enorme boost, niet te omschrijven'

Begrip voor

"Ik heb daar met de burgemeesters over gecommuniceerd. Ik heb gezegd dat het natuurlijk een lokale beslissing is, maar ik begrijp heel goed dat er gedoogd wordt tussen 22.00 en 00.00 uur. Dat de horeca die periode overbrugt", zegt Grapperhaus.

De minister heeft dat ook doorgegeven aan de leiding van de politie. "Ik heb gemerkt dat daar begrip voor is", aldus de minister. "We zijn natuurlijk een land waar we af en toe wel eens iets gedogen", zegt Grapperhaus.

Behoorlijk vrolijk

Daarom heeft hij er alle begrip voor dat de gemeente Rotterdam besloten heeft de regels op dat punt vrijdagavond niet te handhaven. Wel benadrukt hij dat het een 'lokale beslissing' is, en die in andere plaatsen anders kan uitvallen.

Over het versoepelen van de maatregelen zegt Grapperhaus. "Ik denk dat mensen behoorlijk vrolijk zijn, dat zien we nu al. Mensen geniet, maar doe dat wel met mate en met maatregelen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bijna alles kan weer: de aangekondigde versoepelingen op een rij

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore