Vanwege Hongaarse anti-LHBTI-wet

Tweede Kamerlid vraagt aandacht voor homorechten met regenboogtrui

24 juni 2021 13:36 Aangepast: 24 juni 2021 13:41
GroenLinks-Kamerlid Laura Bromet achter het spreekgestoelte in het parlement.

Een bijzondere verschijning in de Tweede Kamer vandaag. Daar droeg GroenLinks-Kamerlid Laura Bromet vandaag een regenboogtrui tijdens haar bijdrage in de plenaire zaal. Het Kamerlid wil aandacht vragen voor de rechten van homoseksuelen. "Ik heb zo ontzettend veel positieve reacties gekregen. Het is ongelooflijk."

In Hongarije is recent een anti-LHBTI-wet aangenomen. Die nieuwe wet verbiedt dat bijvoorbeeld scholen, bibliotheken en media jongeren confronteren met onder meer homoseksualiteit en transgender personen. In heel Europa is daar grote woede over. Vandaag wordt daar uitgebreid over gesproken op de Europese top in Brussel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lesbische Szonja ontvluchtte Hongarije: 'Nieuwe wet zorgt voor nog meer haat'

Gisteren werd er tijdens wedstrijden van het EK-voetbal naar aanleiding van die Hongaarse wet aandacht gevraagd voor de rechten van homoseksuelen.

Positieve reacties

"Ik wil opkomen voor de rechten van homoseksuelen. Ik had deze trui al 1,5 jaar geleden gekocht, maar het was nu een goed moment om hem aan te doen. Eigenlijk had het gisteren gemoeten, maar vandaag was pas dit debat", zegt Bromet. "Ik heb ook regenboogsokken aan."

"Ik heb nog nooit zoveel opmerkingen gekregen over iets wat ik droeg. Al vanaf het moment dat ik vandaag het Kamergebouw binnenkwam. En allemaal positief. Ik kreeg ook heel veel appjes tijdens het debat. Ik heb zo ontzettend veel positieve reacties gekregen. Het is ongelooflijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

UEFA reageert op ophef: 'Verzoek voor regenboogkleuren is politiek gemotiveerd'

GroenLinks-Kamerlid Laura Bromet. GroenLinks-Kamerlid Laura Bromet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore