Ga naar de inhoud
Zoom-meeting

Hoekstra ontkent privéinformatie Omtzigt met CDA'ers te hebben besproken

Wopke Hoekstra (archieffoto) Beeld © ANP

CDA-leider Wopke Hoekstra ontkent dat hij gisteravond in een Zoom-call met minstens 350 leden en CDA-prominenten persoonlijke informatie over de gezondheidssituatie van Pieter Omtzigt heeft gedeeld. Volgens journalisten van NRC, ANP en het Nederlands Dagblad zou de partijleider wel gevoelige informatie hebben besproken.

Hoekstra zou het over 'medische hulp' voor Omtzigt hebben gehad. Het CDA ontkent dat, het is volgens een woordvoerder slechts over de bekende gezondheidsproblemen van Omtzigt gegaan. Volgens de woordvoerder is het over de 'medische indicatie' gegaan die Omtzigt nodig had om ziekteverlof te krijgen. De politicus zit al een tijd met een burn-out thuis. 

Hoekstra sprak in de Zoom-meeting met leden over het vertrek van Omtzigt en de toekomst van de partij. Omtzigt zegde zijn lidmaatschap afgelopen zaterdag op nadat een memo op straat kwam te liggen, dat hij had opgesteld voor de commissie die de verkiezingsnederlaag onderzoekt.

Koortsachtige
Lees ook:
Koortsachtige overleggen binnen CDA na vertrek Omtzigt: 'Gebeurtenis doet pijn'

Over Omtzigt werden verschillende opmerkingen gemaakt. Minister Ank Bijleveld, die het partijbestuur sinds kort adviseert, merkte op dat het 76-pagina’s-tellende document ook wat zegt over de 'gemoedstoestand' van haar oud-partijgenoot.

Partijleider Hoekstra vertelde de CDA'ers dat Bijleveld, en interim-partijvoorzitter Marnix van Rij, volgens hem 'tientallen, tientallen tientallen uren' hebben gestoken in gesprekken met Omtzigt om hem binnen de partij te houden.

Bekijk ook: Jeroen zegt CDA-lidmaatschap op: 'Sta vierkant achter Pieter'

01:48
Onrust binnen het CDA na het opstappen van Kamerlid Pieter Omtzigt.
Wie
Lees ook:
Wie is CDA-spekker Hans van der Wind, die ruim een miljoen in de partijkas stortte?