Ga naar de inhoud
Kabinet koerst op sluiting van 18 uur

Terrassen onder voorwaarden weer open: eindtijd en maximumaantal bezoekers per tafel

Terrasbezoekers in Amsterdam, juni 2020. Beeld © ANP

Als de terrassen weer open gaan vanaf 28 april zal dat onder voorwaarden gebeuren. Per tafel mogen maximaal twee bezoekers uit verschillende huishoudens zitten of meerdere mensen uit hetzelfde huishouden. Dat melden ingewijden aan de politieke redactie van RTL Nieuws. Het kabinet wil dat de terrassen van 12 tot 18 uur open zijn.

Per terras mogen straks maximaal 50 mensen zitten. Er moet wel 1,5 meter afstand gehouden worden.

Sluitingstijd

Het kabinet koerst nu op een sluitingstijd van 18:00 uur, melden ingewijden. Maar dat is nog onderwerp van discussie bij onder meer de burgemeesters die vanmiddag nog bij elkaar komen in het Veiligheidsberaad. 

Kabinet
Lees ook:
Kabinet iets positiever over versoepelingen: einde avondklok verwacht

Versoepelingen winkels 

Morgen is er om 19.00 uur weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Die is live te volgen op RTL Nieuws, RTL Z en deze site. Het kabinet is positiever over verschillende versoepelingen per 28 april dan een week geleden, bleek dit weekend al. 

Na bijna drie maanden wordt binnenkort ook het einde van de avondklok verwacht. Verder wordt aan versoepelingen voor winkels gewerkt, maar wél onder voorwaarden. Volgens Haagse bronnen zal straks 1 persoon per 25m2 binnen mogen, maar dan zonder afspraak. Nu is daarvoor nog een afspraak nodig. 

Scholen

Duidelijk was al dat vanaf 26 april weer een dag in de week fysiek onderwijs wordt toegestaan voor het hbo en op de universiteit.

Bekijk ook: terrassen Engeland weer open

01:50
De terrassen in Engeland zijn weer open. En daar wordt flink van genoten.