Ga naar de inhoud
Geen versoepelingen

Kabinet wil negatief reisadvies verlengen: geen meivakantie in buitenland

Vakantiegangers op het strand van het Griekse schiereiland Chalkidiki. Beeld © ANP

Het kabinet is van plan om het negatieve reisadvies te verlengen tot en met 15 mei. Dat betekent dat ook voor de meivakantie, die tot en met 9 mei loopt, het dringende advies is om in Nederland te blijven. Dat bevestigen Haagse bronnen aan RTL Nieuws.

Het huidige negatieve reisadvies voor het buitenland loopt tot half april. Dat wordt sowieso met twee weken verlengd, stellen betrokkenen. Tot nu toe reikten reisadviezen van het kabinet echter altijd over de vakanties heen. De meivakanties lopen tot en met 9 mei.

Nieuwe persconferentie

Vanavond is er weer een nieuwe coronapersconferentie. Bij de persconferentie van 8 maart beloofde premier Rutte dan ook te komen met een apart reisadvies voor de meivakantie.

Catshuisoverleg:
Lees ook:
Catshuisoverleg: avondklok blijft van kracht, terrassen met Pasen nog niet open

Coronamaatregelen blijven van kracht

De huidige coronamaatregelen blijven voorlopig van kracht, is de verwachting. Hoewel tijdens de vorige persconferentie werd aangekondigd dat de terrassen mogelijk in het paasweekend open zouden gaan, is daar met de huidige besmettingscijfers geen ruimte voor. 

Ook zou het nog te vroeg zijn voor het heropenen van het hoger onderwijs en de buitenschoolse opvang. Ook de avondklok blijft voorlopig van kracht. Er worden waarschijnlijk ook geen extra maatregelen genomen.

Het
Lees ook:
Het lenteweer komt eraan, is dat goed nieuws in de strijd tegen corona?