Niet meer in Kamer

Henk Krol verlaat de Kamer: 'Ik ga een bed and breakfast beginnen'

18 maart 2021 12:39 Aangepast: 02 september 2021 14:45
Henk Krol blijft positief.

Henk Krol haalde met zijn partij niet genoeg stemmen om in de Tweede Kamer te blijven. Bij de pakken neerzitten, doet hij niet. "Negativiteit past niet bij mij. Ik ga een bed and breakfast beginnen én door met mijn strijd."

Of de 70-jarige Henk Krol de Tweede Kamer gaat missen? Ja en nee, is het antwoord vanuit zijn huis in Eindhoven. "Ik zat sowieso niet voor mezelf in de politiek. Dus persoonlijk ga ik het niet missen."

Krol vervolgt: "Maar ik vind het ook jammer. Dat de ruzies binnen 50PLUS ook op mij afstraalden."

Winnaars en verliezers: alle emoties van verkiezingsavond op een rij

Winnaars en verliezers: alle emoties van verkiezingsavond op een rij

Boegbeeld

Krol was jarenlang het boegbeeld van die partij. Hij stapte uit 50PLUS na een ruzie. Samen met Femke Merel van Kooten richtte hij een nieuwe partij op. Maar ook dat eindigde in een ruzie. Uiteindelijk richtte hij weer een nieuwe partij op: de Lijst Henk Krol. 

De verkiezingsavond volgde Krol gisteravond thuis vanaf de bank. Met de hond op schoot. "Ik was heerlijk ontspannen." Het werden nul zetels. "De uitslag heb ik gelaten ontvangen. Maar ja, de kiezer beslist. We hebben gedaan wat we konden."

Van Kooten en Krol tijdens een debat in de Tweede Kamer (archieffoto) Van Kooten en Krol tijdens een debat in de Tweede Kamer (archieffoto)

Verlies 

Krol heeft wel een verklaring voor zijn verlies: "De ruzies binnen 50PLUS straalden ook op mij af." Van stoppen wil Krol niet weten. Samen met Pieter Bogaardt, de partijvoorzitter, gaat hij verder met zijn partij. En hij gaat een jongensdroom verwezenlijken: "Ik ga een bed and breakfast beginnen. Ik weet nog niet waar. Dat gaat een grote, nieuwe hobby van mij worden. Dat kan ik prima combineren met mijn partij. Ik zit vol energie." 

Waar hij het meest trots op is? De openstelling van het burgerlijk huwelijk voor mensen met hetzelfde geslacht. Wat hij gaat missen aan het politieke leven? "De gesprekken die ik had. Met de mensen in de trein onderweg van Eindhoven en Den Haag."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verkiezingen in coronatijd: cashen op kuchschermen en rode potloden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore